Waarom vervagen tatoeages?

Vervaagde tattoo

Het is een veel gestelde vraag, waarom tatoeages vervagen. De meeste tattoo artiesten kunnen u goed vertellen hoe uw tattoo zal genezen en wat u kunt verwachten. U krijgt voor de eerste twee weken, goede verzorgingsadviezen mee voor uw tattoo. Verder dient u niet te zwemmen en te zonnen tijdens de eerste 3 weken. Het krabben of pulken aan de tattoo en de ontstane korstjes wordt ook afgeraden.

Hetgeen wat vaak niet verteld wordt, is dat uw tattoo na deze periode nog niet is genezen. De opperhuid heeft na deze periode nog 1 tot 3 weken nodig om te genezen. In deze periode ontvangen wij de meeste berichten, van mensen die aangeven dat de tattoo is vervaagd. Als wij uitleggen wat er gaande is en aangeven dat ze niks verkeerd gedaan hebben, is men weer gelukkig en opgelucht.

Laat het ons uitleggen … Zodra uw korstjes eraf zijn, komt er een laag dode huid onder de korstjes vandaan. Hetzelfde gebeurd wanneer uw huid verband is door de zon en begint te vervellen. Er ontstaat een witachtige, wazige gloed over uw tattoo. Wanneer uw huid volledig verveld is, komen de ware kleuren van de tattoo terug.

Vervolgens is de tattoo genezen, toch?

Nou niet echt. De opperhuid kan genezen zijn, maar daaronder is het nog niet genezen. U zult nu wel in de war zijn, maar laat het ons verder uitleggen.

Een tatoeage is eigenlijk een litteken, opgevuld met inkt in. In uw huid wordt gesneden, terwijl naalden inkt inbrengen. Het klinkt misschien niet erg prettig, maar dit is eigenlijk wat een tattoo is. Het genezen van een litteken kan wel een jaar duren. Ook al is de tattoo dusdanig genezen zodat je deze kan aanraken, kan het nog steeds herstellende zijn onder het huidoppervlak.

Inkt verwerking

Nu kunt u zeggen, “wat kan mij het schelen, mijn tattoo is goed genoeg genezen”, of u kunt uw aanwinst goed verzorgen. Op deze manier blijft de kwaliteit en levensduur van uw levenslange sieraad optimaal.

Er zijn twee ingrediënten die zeer goed zijn voor uw nieuwe tattoo, nadat het genezingsproces voltooid is. Deze ingrediënten zijn vitamine E en/of lavendelolie.

Vitamine E is een antioxidant. De werking wordt versterkt door ascorbinezuur en selenium. Het beschermt meervoudig onverzadigde vetten in het lichaam tegen oxidatie, handhaaft de integriteit van vitamine A in het lichaam en bevordert een normale bloeddoorstroming.

Hieronder is een lijst van wat Vitamine E doet voor uw lichaam:

 • Bevordert een normale groei en ontwikkeling
 • Herstelt onderhuidse beschadigingen
 • Fungeert als anti-bloedstolling middel
 • Beschermt weefsels tegen oxidatie
 • Bevordert een normale vorming van rode bloedcellen
 • Verbetert het uithoudingsvermogen
 • Geneest brandwonden en wonden
 • Vermindert levervlekken
 • Voorkomt luieruitslag
 • Vermindert littekens
 • Helpt bij het genezen van acne

Lavendelolie

Lavendel regelt de productie van talg en stimuleert de bloedsomloop in de huid. Het helpt bij de genezing van wonden (helpt bij de vorming van littekenweefsel) en helpt om de huid te verjongen. Verder wordt het gebruikt om acne, blauwe plekken, snijwonden, brandwonden, zonnebrand, ontsteking (hoewel het niet echt een ontstekingsremmer is), psoriasis en zweren te voorkomen. Ook wordt het gebruikt bij de behandeling van rimpels.

U kunt deze ingrediënten in Tattoo Goo Lotion, Tattoo Goo Salve en Tattoo Goo Renew terug vinden.

Door uw tattoo daadwerkelijk goed te verzorgen, zal uw levenslange sieraad er goed uit blijven zien. Op deze manier voorkomt u, dat de tattoo na een paar jaar bijgewerkt moet worden.

 

Deze zomer nog op vakantie, genieten van de Hollandse zon of onder de zonnebank?

bescherm uw tattoo dan tegen UVA- en UVB- stralen. UV-stralen zorgen dat de huid en de inkt verouderen. Verder wordt de opperhuid bruin. Dit alles zorgt dat de lijnen en kleuren van de tattoo zullen vervagen, wat erg zonde is van het levenslange kunstwerk. Bescherm uw tattoo met de Tattoo Goo Color Guard Stick of Tattoo Goo Renew. Naast dat deze producten bescherming bieden tegen UV-stralen, verjongen ze ook de huid en houdt het de inkt ‘houdbaar’. Lees op onze website de volledige werking van de producten http://tattoocare.nl/5-tattoo-goo

 

TG130-healix_01ColourGuardStick_Single